Mooiste Supermarkt van Nederland

Tijdens het supermarkt vastgoed congres van Supermarkt en Ruimte vindt elk jaar de uitreiking plaats van de verkiezing van de “ mooiste supermarkt van het jaar”.

Uit de door de verschillende supermarkt ingezonden locaties wordt eerst door een vakjury 5 nominaties gekozen. Deze worden dan nogmaals door en vakjury bezocht en waaruit dan de definitieve winnaar wordt gekozen. 

Wij zijn er trots op dat Interveni de ontwikkelingen heeft begeleidt van 2 supermarkten die tot mooiste zijn uitgeroepen en 1 supermarkt die genomineerd was.

 Jumbo Leussink Goor
(Winnaar Mooiste Supermarkt van Nederland 2021)

Het juryoordeel:
‘De nieuwste Jumbo-supermarkt van Leussink is gebouwd midden in een kleinschalige woonwijk achter de oude supermarktlocatie. In nauwe samenspraak met gemeente en omwonenden is de winkel van 3.000 m2 zorgvuldig ingepast binnen de stedenbouwkundige context. Door het terrein van de gemeentewerf te betrekken werd er ruimte gecreëerd om een royaal parkeerterrein aan te leggen, pal voor de entrees van de winkel. Daarmee is de verkeersveiligheid rondom de Patrijzenstraat en de Van Kollaan sterk verbeterd. De bevoorrading is bovendien gescheiden van het bezoekersverkeer en de parkeerplaats. Op het parkeerterrein is gedacht aan oplaadplekken voor auto’s, pick-up-point-plaatsen, plaatsen voor zwangere vrouwen en zelfs een pomp om de bandenspanning te controleren.

Niet alleen de bereikbaarheid per auto is goed verzorgd, ook aan de fietser is gedacht. De locatie voor het fiets parkeren is duidelijk gescheiden van het voetgangersgebied (door middel van een afwijkende kleur asfalt), er zijn voldoende fietsparkeerplaatsen én oplaadpunten voor e-bikes. Het uiterst duurzame gebouw heeft een vriendelijke paviljoenachtige sfeer, met hoge transparante gevels die een open en uitnodigend karakter hebben naar de directe woonomgeving en het openbare parkeerterrein. De enorme gelamineerde houtconstructie, het gekromde vegetatiedak en de opvallende luifel zijn prachtige architectonische ‘eyecatchers’ die het duurzame karakter van deze supermarkt maximaal versterken.

Jumbo Leussink heeft ingezet op het allerhoogste duurzaamheidscertificaat: BREEAM Outstanding. Een prestatie van formaat die getuigt van visie en ondernemerschap. De architect heeft deze ambitie maximaal vertaald naar een onderscheidend en functioneel ontwerp. Deze supermarkt ademt kwaliteit in al zijn facetten. Vernieuwend is de hoge, lichte ontvangsthal met de gezellige koffiecorner “De Huiskamer” als centrale ontmoetingsplek in de wijk. De royale toepassing van hout, glas en daglicht is doorgevoerd in het hele winkelconcept en geven de winkel een erg aantrekkelijke uitstraling.

De jury is zeer onder de indruk van het duurzame en sociale karakter van deze supermarkt. Ook tijdens de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan participatie en overleg. Jumbo Leussink Goor is erin geslaagd een toonaangevende supermarkt van uitzonderlijke kwaliteit te realiseren die omarmd wordt.

Albert Heijn Vos – Koog aan de Zaan (2020)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Mooiste Supermarkt #3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus.

“Dankzij de inspanning van Interveni is dit project succesvol gerealiseerd”.

Plus ondernemer te Abcoude