Terug naar portfolio

Hoogland

Kraailandhof

Hoogland dec 2013_opt

Het Kraaiennest is het wijkwinkelcentrum van Hoogland (gemeente Amersfoort). Het is een herstructurering, waarbij op de huidige locatie van het verouderde winkelcentrum een nieuw winkelcentrum is gerealiseerd, inclusief forse ingreep in het openbaar gebied; een geheel nieuw plein en een aangepaste, verruimde kruising. De keus voor aannemer Ballast Nedam was deels gebaseerd op het feit dat zowel de bouw- als ook de infrastructurele werkzaamheden in één hand zijn. Dit gaf tijdens de realisatie grote voordelen. Hoe eerder de winkels bereikbaar zijn voor consumenten, hoe eerder de geldstromen kunnen gaan lopen. De bouwperiode van de winkels was contractueel vastgelegd op één jaar en is binnen die termijn ook gerealiseerd. Alle winkels uit het verouderde deel van het winkelcentrum hebben één jaar in de noodwinkels overleefd.

De winkel van Albert Heijn is veel groter geworden. De andere winkels zijn over het algemeen in dezelfde grootte weer teruggekomen. Boven de winkels zijn 42 appartementen gerealiseerd.Interveni B.V., Amsterdamsestraatweg 39a, 3744 MA Baarn